Enseñanzas Náuticas

Para conocer la mar y todo lo que le rodea

s’enfonsa una gavarra al port de Tarragona

Posted by jonkepa en septiembre 9, 2008

Diari de Tarragona

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha activat, a dos quarts de vuit del matí, la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per Contaminació Accidental de les Aigües Marines a Catalunya (CAMCAT) per l’enfonsament d’una gavarra carregada de carburants al port de Tarragona, segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil.

Segons les primeres informacions, el vaixell estaria enfonsat de popa i només quedaria la punta de proa a la superfície. D’altra banda, s’ha pogut detectar la presència d’algunes taques de fuel a l’aigua.

A hores d’ara, l’Autoritat Portuària i Salvament Marítim tencat les barreres de contenció i s’ha fet una doble barrera per tancar tota la drassana i evitar així possibles escapaments del producte, alhora que preparen la possible flotadura del vaixell en cas que fos necessària. Emmarcat dintre del mateix dispositiu, s’han activat barques Pelicano que ja treballen en la recollida del producte vessat.

———-

S’ha enfonsat de popa quedant la proa sobre l’aigua al moll de Reus. Entre els mitjans que treballen a l’emergència destaquen un helicòpter de la base de Reus i un remolcador que ve des de Castelló i un altre que ve des de Barcelona. També acudirà un equip especial del Grup d’Operacions anticontaminació amb especialistes en activitats subaqüàtiques del Ministeri.

La Capitania Marítima de Tarragona ha activat el Pla Nacional de Contingències per Contaminació Marina a un quart de nou del matí. Segons Salvament Marítim del Ministeri de Foment la gavarra La Savinosa transporta 750 Tm de fuel i 260 Tm de dièsel més 3.000 litres de carburant per a consum propi. S’ha enfonsat de popa quedant la proa sobre l’aigua al moll de Reus.

Els mitjans que treballen a l’emergència són per part del Ministeri de Foment un helicòpter amb base a Reus, l’Helimer, la Salvamar Diphda amb base a Tarragona, més els mitjans propis anti contaminació així com un remolcador Miguel de Cervantes que ve des de Castelló i un, de nom Punta Major, que ve des de Barcelona. També acudiran al port de Tarragona un equip especial del Grup d’Operacions anticontaminació amb especialistes en activitats subaqüàtiques del Ministeri, així com el Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil. Col·laboren també mitjans del port de Tarragona i empreses del port, amb remolcadors i altres embarcacions.

Des de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona s’estan portant a terme les funcions de direcció dels treballs i s’ha desplaçat a Tarragona el delegat del govern espanyol, Joan Rangel, per supervisor les actuacions que es porten a terme.

L’enfonsament parcial de la gavarra La Savinosa s’ha produït durant la matinada del dia 9 de setembre i per causes que es desconeixen, al moll de Reus del port de Tarragona. L’embarcació, de 36 metres d’eslora, carregada amb fuel i gasoil i assegurada amb un cap al moll, s’utilitza per a subministrar carburant per a ús propi a altres vaixells. Capitania Marítima del Ministeri de Foment ha activat el Pla d’Emergència per Contaminació d’Aigües Marines de Catalunya davant l’abocament d’una quantitat indeterminada de fuel. En aquests moments es realitzen tasques de contenció de l’abocament amb l’establiment de dues barreres mentre es tracta al mateix temps de reflotar l’embarcació.

Noticias relacionadas:

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: